Palkanlaskenta – Ulkoista palkkahallinto

Jos olet saanut päänvaivaa palkanlaskennasta aiemmin, tulit oikealle sivustolle. Luettuasi tämän sivun tiedät, miten saat hoidettua palkkahallinnon täsmällisesti ja tehtyä viranomaisilmoitukset virheettömästi ulkoistamalla byrokratian Bullet Taloushallinto Oy:lle.

Muista, että hyvin tehty palkkahallinto parantaa työntekijöidesti hyvinvointia ja vapauttaa aikasi yrityksesi ydintoimintaan. Oikealle taholle ulkoistettu palkkojen laskenta on siis win-win -tilanne kaikille.

Mitä kuuluu palkanlaskentaan?

Palkkalaskelmat

Hoidamme palkkalaskelmat ja siihen liittyvän paperityön täsmällisesti.

Työnantaja on velvollinen antamaan työntekijälle palkkalaskelman palkanmaksun yhteydessä. Palkkalaskelmaan tarvitaan:

  • Työnantajan nimi, y-tunnus, osoite ja puhelinnumero

  • Työntekijän nimi, henkilötunnus ja osoite

  • Perustiedot työsuhteesta

  • Palkkasumma ja ennakkopidätys

  • Palkanmaksun päivä

  • Työntekijän eläkemaksu ja työttömyysturva

  • Sairausvakuutuksen maksu

Lakisääteiset ilmoitukset

Aiemmin palkanmaksusta piti tehdä ilmoituksia eri tahoille. Näitä olivat mm. TYEL-vakuutusten ilmoitukset eläkeyhtiöille sekä verohallinnolle tehtävät veroilmoitukset.

1.1.2019 alkaen palkat ilmoitetaan uuteen kansalliseen verohallinnon tulorekisteriin, mutta tapaturmavakuutuksen osalta pitää tehdä erillinen ilmoitus. Vuosi-ilmoituksia ei kuitenkaan enää tarvitse tehdä. Tulotietoja tarvitsevat hakevat tarvitsemansa tiedot jatkossa suoraan rekisteristä. Tulorekisterin tietoja käyttävät 1.1.2019 lähtien Verohallinto, Kela, työttömyysvakuutusrahasto ja työeläkelaitokset. Vuonna 2020 tiedon käyttäjien määrä laajenee hiukan.

Poissaolo- ja lomatietojen käsittely

Tarkistamme poissaolojen palkallisuuden työehtosopimusten mukaisesti. Teemme äitiys- ja isyysrahahakemukset sekä vuosilomien kustannuskorvaushakemukset, tapaturmailmoitukset ja vuosilomalaskelmat. Käsittelemme myös Kelan sairauspäivärahahakemukset puolestasi.

Matkalaskut

Työntekijät laskuttavat yritystä työn tekemiseen liittyviä matkakuluja. Meiltä saat valmiit pohjat ja ohjeet matkalaskujen tekemiseen nopeasti ja vaivatta suoraan verkossa.

Matkalaskun liitteeksi riittää kuitit korvattavista kuluista (taksikuitit, hotelli- ja ravintolakulut, työkalukorvaukset ja muut laskutuskelpoiset kulut). Matkalaskuun lisätään myös mahdolliset päivärahat voimassa olevien säädösten mukaisesti.

Työehtosopimusten seuranta

Työehtosopimus eli TES on lainsäädännön jälkeen tärkein työn tekemistä määrittelevä dokumentti. Sen jälkeen tulee työsopimus. Etusijaisjärjestyksestä voidaan kuitenkin poiketa edullisemmuussäännöksellä, joka käytännössä johtaa työntekijän kannalta paremman säännöksen tulkintaan.

Jokaisella yrityksellä työsopimukset ovat hieman erilaiset. Yritykselläsi kannattaa olla riittävä ymmärrys ja seuranta työehtosopimusten ja työsopimusten toteutumisesta, jotta mahdolliset ongelmatilanteet saadaan nopeasti ratkaistua ilman riitelyä. Autamme yritystäsi ylläpitämään sopimuksissa määritettyjen tehtävien ja sovittujen asioiden toteutumista.

Aineiston arkistointi

Palkkahallinnon työtehtäviimme kuuluu myös palkkakirjanpidon tuottaminen ja arkistointi sekä todistusten ja hakemusten laatiminen ja toimittaminen eri sidosryhmille esim. Kelalle ja vakuutusyhtiöille.

Neuvomme ongelmatilanteissa

Palkanlaskennan ulkoistaminen perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Virheetön palkanlaskenta ja palkanmaksu on henkilöstön hyvinvoinnin tärkein kulmakivi. Bullet Taloushallinto Oy on erikoistunut tekemään palkanlaskennan oikein. Jos ongelmia esiintyy, autamme aina.

Ylläpidämme jatkuvasti osaamistamme ja käytämme parhaimpia työkaluja, jotta voimme tehdä tehokkaasti palkkahallinnon ja ehkäistä ongelmat. Annamme ohjeita palkanlaskentaan liittyen ja autamme kaikissa tilanteissa. Ratkaisu löytyy aina, kun tarvitset apua sopimusten, palkan tai kirjanpidon kanssa.

Palkanlaskijamme auttavat ongelmatilanteissa.

Palkanlaskijamme auttavat ongelmatilanteissa.

Milloin palkkahallinto kannattaa ulkoistaa?

Palkkahallinto ja palkanlaskenta on ensimmäisiä osa-alueita, jotka PK-yritykset haluavat ulkoistaa. Ammattilaiset hoitavat usein palkanlaskennan tehokkaammin, vältät oman työntekijän työntekijäriskin ja saat aina apua.

Palkkahallinnon ja palkanlaskennan ulkoistaminen on ajankohtaista siinä vaiheessa, kun yritykselläsi on enemmän kuin 1 työntekijä. Ilmaisilla palkanlaskentaohjelmilla tai palkanlaskennan exceleillä voi päästä alkuun, mutta niiden käyttäminen vaatii aikaa ja opettelua, mikä on pois ydintekemisestä.

Ota meihin yhteys ja katsotaan yhdessä, kuinka voisimme auttaa.

Ulkoistaminen vai palkanlaskentaohjelma?

Bullet Taloushallinto käyttää Finago Procountor -ohjelmaa palkanlaskentaan. Kyseessä on sähköinen taloushallinnon työkalu, joka sopii hyvin tilitoimiston ja yrityksen yhteiskäyttöön. Ohjelmassa on mahdollista tehdä kirjanpito ja palkanlaskenta myös ilman yhteiskäyttö-ominaisuutta.

Me hoidamme palkanlaskennan ja teemme tarvittavat ilmoitukset teidän puolestanne, joten teillä ei tarvitse olla taloushallintoon erikoistunutta henkilöä varta vasten palkattuna yrityksessänne.

Usein yritykset haluavat kaikesta huolimatta ulkoistaa palkkahallinnon, koska se ei ole yrityksen ydintoimintaa ja vaatii erityisosaamista.

Miten Bullet voi auttaa yritystäsi

Hoidamme työntekijöiden palkanlaskennan ja lakisääteiset viranomaisilmoitukset. Meillä on asiakkaina sekä pieniä, että suuria (yli 100 palkansaajan) yrityksiä. Meillä on myös vahva ammattitaito eri työehtosopimuksista.

Hinnat:

  • Palkkalaskelma 15 €/kpl

  • Erikseen sovittuna kuukausihinta palkanlaskennalle

  • Lisätyö tuntihinnalla 55 €/h

Palkanlaskentaa Tampereella

Palkanlaskijamme tekevät palkanlaskentaa Tampereella heti rautatieaseman vieressä. Teemme palkanlaskennan sähköisesti, joten voit olla meihin yhteydessä, vaikka pääkonttorisi olisikin muualla. Räätälöimme palvelun aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Kiinnostuitko?

Palkkahallinnon ulkoistaminen sopii kaikille ja se on enää yhteydenottoa vaille valmis. Vapautamme aikasi ydintoimintaan, kun ulkoistat palkkahallinnon meille.

Kuulemme mielellämme lisää sinun tilanteestasi ja räätälöimme hinnan sen mukaan.