Kirjanpitoasioiden tietopankki

 
symboli-esimerkki1.png
 

Kirjanpitoaineisto

Ohjelmistoista käytössämme ovat pääsääntöisesti eTasku ja Finago Procountor, mutta aineistoja voi toimittaa muutakin sähköistä kanavaa pitkin. Tiliote toimitetaan meille pääsääntöisesti sähköisesti suoraan ohjelmistoon.

symboli-esimerkki3.png
 

Yrittäjän velvollisuudet

Verot
Lue lisää arvonlisäverotuksesta, ilmoituskausista, alarajahuojennuksesta sekä ennakkoveroista ja tuloveroista.

Työnantajamaksut ja yksityisotto

Tarkista täältä palkan sivukulujen prosentit, sekä muut työnantajan tärkeimmät velvollisuudet. Tarkista myös, oletko YEL-velvollinen.

symboli-esimerkki1.png
 

Vähennyskelpoiset kulut

Varsinkin uusille yrittäjille voi olla epäselvää, mitä kaikkia kuluja vähennyksiin voi laittaa. Olet saattanut kuulla naapurin kirjanpitäjältä, että kaikki liiketoimintaan liittyvät kulut saa vähennyksiin, mutta näin ei aina ole. Tämä lista on kerätty ensisijaisesti toiminimiyrittäjiä varten, mutta samat asiat pätevät melkoilailla muihinkin yritysmuotoihin.

 
 
symboli-esimerkki2.png
 

Edustus-, neuvottelu-, markkinointi- vai virkistyskulua?

Lähtökohtaisesti kaikki yrityksen toiminnasta syntyneet kulut ovat verotuksessa vähennyskelpoisia kuluja. Välillä vähennyskelpoisuutta täytyy tarkastella yksilökohtaisesti, sillä kaikki kulut eivät aina suoraan ole vähennyskelpoisia.

Auto yritykselle?
 

Auto yritykselle?

Tiedätkö, kannattaako auto ottaa omiin vai yrityksen nimiin? Mitä eroa näillä on käytännössä? Pitääkö ajopäiväkirjaa aina pitää, ja saako arvonlisäveroa vähentää? Täältä löydät vastaukset näihin kysymyksiin.